De varkens

De Berkshire is een van de oudste Britse varkensrassen uit het voormalige graafschap Berkshire, wat nu Oxfordshire is. Het ras staat bekend om zijn superieure vleeskwaliteit en wordt steeds zeldzamer, omdat meestal gekruist wordt met een ander ras. De reden hiervoor is dat de Berkshire gemiddeld wat minder biggen voortbrengt. Voor ons is dit geen probleem, dus de dieren die we hebben zijn 100% Berkshire!

De Berkshire gedijt goed buiten op het erf, het scharrelt graag zijn eigen kostje bij elkaar en is niet vaak ziek. De zeugen zijn goede moeders en hebben altijd genoeg melk.

Dankzij de goede marmering van het vlees is het vol en zuiver van smaak, sappig en mals, en daardoor zeer in trek bij topkoks.

Biggen bij de zeug

Voor de zeug biggen krijgt maakt ze een warm nest in het stro. De dieren hebben alle ruimte waardoor ze gemakkelijk weg kunnen komen. Zo kunnen zeug en biggen vrij in het hok rondlopen.

Natuurlijke dekking

Onze zeug Sien verblijft van tijd tot tijd even bij onze dekbeer Greidanus. Dat vinden ze maar wat gezellig!

In de modder

In de zomer genieten alle varkens van een heerlijk modderbad. Dit wordt ook wel zoelen genoemd. Hierdoor koelen ze af en het laagje modder vormt een beschermend laagje tegen parasieten.

Winkelwagen