Vleespakketten

Wij denken dat het vlees dat wij produceren speciaal is; de zilte invloeden van zee en wad, de rust en vrijheid op de dijk, dat proef je. En wij willen graag bij de hele keten betrokken blijven. Daarom verkopen we onze dieren niet meer aan de koopman, maar als vleespakket direct aan de consument.

Er zijn kleine en grote pakketten van lam, rund en varken. Het hele dier wordt benut dus het vleespakket bevat van alles wat! Bestellen kan zo lang de voorraad strekt; op is op. 

We werken samen met Kroon Vlees in Groningen, een bedrijf dat al sinds 1870 duurzaam opereert. Milieu en dierenwelzijn staan hoog in het vaandel. Vervolgens wordt het vlees verwerkt, diepgevroren en in losse onderdelen vacuümverpakt in een vleespakket door Slagerij De Woeste Grond in Sellingen. Zoals ze zelf zeggen: ‘het beste alternatief voor de bio-industrie. Neem een kijkje op hun website! En woon je op Terschelling? Dan is het nu ook mogelijk om een pakket bij ons op te halen of te laten thuisbezorgen!
Verzending aan de wal gebeurt via een diepvrieskoerier op een vooraf afgesproken tijdstip.

Biologisch?
Op dit moment is de Kudde van Terschelling niet gecertificeerd biologisch. Niet omdat wij niet geloven in de principes van de biologische landbouw, maar omdat wij hier zonder keurmerk ook al aan voldoen. Ons vee en onze producten zijn gezond en er worden alleen medicijnen gebruikt als dit echt nodig is. De kuddes worden extensief gehouden met zo min mogelijk belasting van het milieu. Uiteraard kunnen zowel de schapen als de koeien naar hartelust hun natuurlijke gedrag botvieren.

En waarom dan niet biologisch, als we toch al voldoen? Omdat we samenwerken met enkele andere boeren en het Waterschap, waardoor een volledige biologische bedrijfsvoering momenteel niet haalbaar is. Daarnaast is het voor ons momenteel niet rendabel om te investeren in een biologisch keurmerk, omdat dit geen meerprijs oplevert voor ons streekproduct.

Kringlopen sluiten
Ons ideaal is een gesloten kringloop, dat zou betekenen dat er geen voer of mest hoeft te worden aangekocht vanaf de wal, en dat er geen mest wordt afgevoerd. Omdat we gebruik maken van een potstal en veel percelen in het kruidenrijk weidevogelbeheer hebben, kunnen we onze eigen mest gebruiken op het land. Daarnaast voeren we de bierbostel van de Eilander Bierbrouwerij Schoemrakker en maaien we voor de gemeente de polderpaden, dit is prima voer voor onze schapen en koeien!