Verwaarding

Van kop tot staart.

Dat klinkt mooi, maar is in de praktijk soms best wel lastig. Want thuis ga je in de waan van de dag snel voor gemaksvlees: gehakt, een hamburger. En als je uit eten gaat, komen de biefstukken en entrecotes op tafel. 

Maar wat gebeurt er met de rest van het dier? Dit is waar verwaarding om de hoek komt kijken. Een koe bestaat immers niet alleen uit biefstukjes, en een lam niet alleen uit bouten. Door te kiezen voor verkoop van vlees in pakketvorm, zorgen we ervoor dat er geen onderdelen van het dier verspild worden.

Elk deel van het dier heeft een  waarde en kan op een smakelijke manier gebruikt kan worden. Maar wees niet bang, de echte rariteiten zul je niet in je pakket terugvinden. Die gaan we binnenkort apart aanbieden op onze website. 

Er zijn combipakketten van rundvlees en lamsvlees, grasgevoerd, van verschillende gewichten. De pakketten bevatten uiteraard gehaktproducten zoals hamburgers en worstjes, maar ook bieflappen, stoofvlees en biefstuk.

Dus laten we samen een stap zetten naar duurzaamheid en bewust consumeren, beginnend bij wat er op ons bord ligt. Met vleespakketten van Kudde van Terschelling kunnen we genieten van heerlijke maaltijden, wetende dat we bijdragen aan een betere wereld, van kop tot staart.

Ook interessant